Томова започна с убедителна победа участието си в пресявките на Уимбълдън!

от в 14:28 на 23.06.2021
Владислав Риждов

Виктория Томова започна участието си в пресявките на Уимбълдън с категорична победа срещу световната №227 Ирен Ескорихуела от Испания. Българката се нуждаеше само от час и 10 минути, за да си гарантира място в следващия кръг.

Първата част изцяло бе под контрола на нашето момиче. Томова достигна до брейк още в откриващия гейм, за да изгради комфортен аванс в резултата. Българката направи много малко непредизвикани грешки в сравнение със своята съперничка, а на начален удар се справи подобаващо, губейки само четири точки след вкаран първи сервис. В хода на частта двете не приедмаха излишни рискове в играта си и влизаха в продължителни разигравания, ала в тях Томова бе по-стабилната. В шестия гейм от сета Томова бе изправена пред трудна ситуация, след като Ескорихуела достигна за първи път до точка за пробив и получи шанс да възстанови равенството. Втората ни ракета обаче измъкна подаването си, реализира брейк на нула в последвалия гейм на испанката и затвори категорично в своя полза откриващата част.

Световната №105 започна на високи обороти и втората част. Томова си изгради солиден аванс от 4:0 само за няколко минути, след като на два пъти пречупи подаването на опонентката си. Последва обаче леко отпускане от страна на родната ни представителка, което позволи на испанската състезателка да намали изоставането си в резултата. Почти веднага Томова наложи инициативата си и проби за трети път началния удар на Ескорихуела, а сервирайки за мача, даде само две точки на съперничката си, преди да се поздрави с крайния успех в двубоя.

В следващия си мач поставената под номер 2 в пресявките ще се изправи срещу американката Даниел Лао (№238).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова започна с убедителна победа участието си в пресявките на Уимбълдън! Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | виктория томова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook