Треньорът на Надал: Джокович сам ще погребе кариерата си

от в 15:34 на 05.02.2022
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през януари бе казусът с отменената виза на Новак Джокович, който бе депортиран от страната след решение на Федералния съд и лишен от възможност да се състезава в Мелбърн за рекорден 21-ви трофей от Шлема. В негово отсъствие Рафаел Надал вдигна титлата в Мелбърн и се изкачи на върха на класацията за най-голям брой спечелени "мейджър" трофеи, изпреварвайки Джокович и Федерер. 

Впоследствие треньорът на Матадора - Карлос Моя, коментира триумфа на подопечния си в Австралия, а също така наблегна как Ноле би могъл да постави кариерата си в сериозна опасност, ако не вземе решение да се имунизира.

"Не мисля, че Новак е против ваксините, а по-точно винаги е защитавал правото на свободен избор, но сега е поставен в много деликатна ситуация. Победата на Рафа надали е променила по какъвто и да е начин позицията му относно ваксините.

Това, което е ясно обаче, е, че ако Джокович не се ваксинира, то той ще бъде извън битката за величие, за която толкова дълго време се е борил. Мисля, че ще му бъде изключително трудно да участва в турнирите от Големия шлем, ако няма поставена имунизация. Самият той ще погребе кариерата си, за която е работил толкова усилено", каза Моя.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Надал: Джокович сам ще погребе кариерата си Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос моя | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook