Циципас: Руне мисли само за тенис; има много какво да подобрява в поведението си

от в 10:15 на 15.01.2023
Мирела Николова

Холгер Руне е сред най-обещаващите представители на младото поколение и резултатите му в края на миналата година го доказаха. 19-годишният датчанин триумфира на АТР 250 надпреварата в Стокхолм и завоюва трофея на Мастърса в Париж, което му донесе и дебют в челната десетка на световната ранглиста. Бързият му възход бе коментиран от Стефанос Циципас, който също тренира в академията на Патрик Муратоглу и има възможност да проследи отблизо развитието на тийнейджъра. 

"Той е много силен противник. Бързо се разви и започна да играе много зряло. Разбира се, това се постига с усилена работа. Виждал съм го да тренира в академията часове наред. Обсебен е от тениса, не е трудно да го забележиш. Той живее, диша с мисълта за тенис, не мисли за нищо друго. Това е едновременно добре, но може да предизвика и негативни последствия, защото трябва да имаш и други неща в живота, които да те вълнуват и да ти носят удоволствие. 

Страхувам се, че той бързо може да прегори заради това. Мога да кажа, че вече съм с достатъчно опит и имам добро око за тези неща, мога да ги анализирам. Смятам, че Холгер има още много какво да подобрява в поведението си на корта. Същевременно обаче той е чудесен атлет, може да победи всеки един. Напомня ми малко на самия мен в ранните ми години, когато тепърва навлизах в тениса и исках бързо да опозная Тура, играчите, всичко наоколо. Мисля, че това ще бъде неговата година, по време на която ще постигне много повече, отколкото досега. Ако трябва да направя прогноза за сезона му, то ще бъде, че го очаква страхотна 2023-та", завърши световният №4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Руне мисли само за тенис; има много какво да подобрява в поведението си Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook