Циципас с промяна в курса: Пред сътрудничество е с бивш финалист от Шлема

от в 17:23 на 06.02.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас направи позитивен старт на новия сезон, след като се класира за полуфиналите на Откртито първенство на Австралия, но там отстъпи на Даниил Медведев. Това беше отличен резултат за Циципас, имайки предвид наскорошно претърпяната от него операция на лакътя, която можеше да го спре от участие в първия "мейджър" турнир през сезона. Гъркът обаче отнесе известна доза критики за поведението си по време на надпреварата в Мелбърн, тъй като за пореден път приемаше неправомерни указания от баща си. Апостолос Циципас отдавна е известен с неособено етичното си поведение в хода на двубоите на своя син и редица тенис експерти изразиха мнение как е време световният номер четири да се отдели от родителската фигура и да поеме по свой собствен път.

Изглежда пък това наистина е на път да се случи, защото елинът е бил забелязан в компанията на Томас Енквист в Ротердам. Легендарният швед е провел тренировъчна сесия с Циципас през вчерашния ден, а на корта освен това са били Давид Гофен и неговия наставник Жермен Гигунон. Енквист е бивш финалист от Големия шлем и е достигал до номер четири в световната ранглиста, като през последните години е помощник-капитан в Laver Cup за отбора на Европа, от който елинът е неизменна част от създаването на състезанието.

Все още липсва официално потвърждение за началото на официално сътрудничество между балканеца и бившия топ играч, но явно гъркът търси да осъществи известни промени в щаба си, където често можем да видим и самия Патрик Муратоглу, в чиято академия Циципас се готви целогодишно и именно французинът е поел ролята на ментор в развитието на Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с промяна в курса: Пред сътрудничество е с бивш финалист от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | ротердам | стефанос циципас | Томас Енквист

Коментари





Следвайте ни в Facebook