В истинска титанична битка: Лехечка спечели своята първа титла в АТП, надделявайки срешу Дрейпър в Аделаида

от в 13:42 на 13.01.2024
Кристиян Клепалски

Чешкият тенисист Иржи Лехечка триумфира за първи път в своята кариера в турнир от АТП сериите- АТП 250 в Аделаида, преди началото на Откритото първенство на Австралия. Той успя да победи на финала коравият великобританец Джак Дрейпър с 4:6 6:4 6:3 за 2 часа и 4 мин. 

Двубоят стартира много добре и за двамата, като всеки вземаше своето подаване в първите 4 гейма. При резултат 2:2, британецът имаше три възможности за пробив и при първата си такава съумя да пробие опонента си. Това бе и повратната точка в първия сет, тъй като Лехечка не успя да върне пробива. 62-рият в АТП ранглистата имаше възможност да затвори сета при 5:3 в своя полза, след като водеше в гейма с 30:40, но съперникът му не се даде толкова лесно и успя да си вземе сервис гейма чрез много прецизен бекхенд по правата. В крайна сметка Джак спечели сета с 6:4, след убедителната си игра. 

Във втората част страхотното представяне на левичария от Великобритания продължи, но и нивото на игра от страна на Лехечка се вдигна рязко. Усещаше много добро чувство към топката и голяма част от дългите разигравания се печелеха от него. В едно от най-красивите и хубави разигравания в двубоя, при резултат 1:2 за чеха, Дрейпър през цялото разиграване се защитаваше и връщаше невъзможни топки, след като беше натискан през цялото време. Успя да надхитри противника си и да вземе така важната точка, която можеше да се окаже и пробив за Иржи. При резултат 4:5, когато британецът трябваше да си вземе подаването, той рухна психологически и загуби вторият сет. Докато при световният номер 32 ръката не трепна и съумя да направи пробива, с който и изравни резултата в сетовете. 

След като допусна пробив в самия край на втория сет, играещият с лява ръка тенисист, допусна пробив още в началото на последния решаващ трети сет и Иржи Лехечка поведе с 2:0 гейма. Пропукването в началото на сета се оказа фатално за Дрейпър и титлата в Аделаида беше спечелена от 22-годишния чешки състезател, който печели първата си титла в АТП тура. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В истинска титанична битка: Лехечка спечели своята първа титла в АТП, надделявайки срешу Дрейпър в Аделаида Кристиян Клепалски
Теми:  
Аделаида | джак дрейпър | Иржи Лехечка

Коментари





Следвайте ни в Facebook