За под час: Швьонтек разгроми световната №100 и оформи 1/8-финал с шампионка от Шлема

от в 08:39 на 20.01.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек се превърна във властелин на дамския тенис през миналата година, а доминацията ѝ продължава с пълна сила и през настоящия сезон. Днес тя за пореден път изуми с представянето си в двубоя от третия кръг на Откритото първенство на Австралия, където нейна съперничка бе световната №100 Кристина Букша. Тя обаче не успя по никакъв начин да се противопостави на фаворитката и след камо 55 минути престой на корта полякинята се поздрави с крайната победа 6:0 6:1, с която се изстреля към осминафиналната фаза, където ще се изправи срещу друга носителка на трофей от Големия шлем в лицето на действащата шампионка от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Още от самото начало на двубоя световната №1 бе безкомпромисна от всяка една точка на полето, като уинърите от ракетата ѝ се нижеха един след друг. Испанката биваше оставена без абсолютно никакви възможности за успех в разиграванията, а множеството ѝ непредизвикани неточности допълнително усложняваха нейната задача. Така след само 22 минути игра Швьонтек осъществи три пробива и след като загуби едва 6 точки общо, записа откриващия сет срещу своето име.

Втората част не предложи нищо по-различно, тъй като първата ракета на света продължаваше да бъде безпогрешна, не позволявайки на противничката си дори да помисли за победата. За отрицателно време шампионката от Ролан Гарос и US Open поведе с 5:0, а оттам насетне силите на Букша стигнаха за спечелването на едва един-единствен гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За под час: Швьонтек разгроми световната №100 и оформи 1/8-финал с шампионка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook