Без капка милост: Рууд профуча през шампиона от 2019-а за 63 минути и е на финал в Гщаад!

от в 16:02 на 23.07.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд за поредна година не остави отпечатък в хода на тревния сезон, като самият той определи зелената настилка за по-подходяща за голф, отколкото за тенис. С отминаването на Уимбълдън и очакването за началото на американското турне отново настана това време от сезона, когато клей надпреварите от по-ниските серии са на почит, а както добре знаем, именно в този период преди 12 месеца норвежецът завоюва три последователни титли, дошли на турнирите в Бостад Гщаад и Кицбюел. При защитата на първия от трофеите си, само преди седмица, световният номер 5 преклони глава още в откриващия кръг, ала за сметка на това се представя повече от отлично в швейцарския град към този момент и след два чисти успеха намери място във фазата на полуфиналите, където в среща за място на финала го очакваше шампионът от 2019-а година Алберт Рамос-Виньолас.

Сблъсъкът се разви далеч от очакванията за сериозна битка, след като испанецът бе напълно неутрализиран във всеки един аспект на корта от страна на Рууд, който навярно изигра един от най-добрите си мачове за годината и се поздрави с победата за само 63 минути игра - 6:2 6:0. В мача за титлата за шампиона, който ще опита да защити отличието си, предстои тежко изпитание в лицето на победителя от 2018-а година и намиращ се в серия от 12 поредни победи Матео Беретини.

Норвежецът още от откриващите минути на двубоя загатна, че изпитва завиден комфорт на корта в Гщаад и не се поколеба да атакува, което му донесе множество дивиденти, подкрепени от ранен пробив аванс. Рууд продължи все така безпогрешно да развива играта си при всеки удобен момент и наглед усетил, че Рамос-Виньолас не съумява да намери правилния подход в ударите си, то станахме свидетели на втори брейк за световния номер 5, а с това и дебютният сет бе причислен в актива му.

В паузата между сетовете дъждът в швейцарския град предизвика леко забавяне на подновяването на играта, ала това по никакъв начин не промени статуквото на корта и шампионът се представяше със завидно самочувствие при старта на втората част, поради което на бърза ръка поведе с 4:0. Рууд впоследствие напълно обезкуражи испанеца, който е известен като един от най-добрите клей специалисти в Тура, за да му ,,върже геврек", печелейки последните 8 гейма в мача по пътя към финала в Гщаад, където през утрешния ден ще търси защита на титлата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Рууд профуча през шампиона от 2019-а за 63 минути и е на финал в Гщаад! Мартин Петков
Теми:  
atp | алберт рамос-виньолас | гщаад | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook