Детето чудо не спира да изумява: 16-годишната Андреева взе скалпа на шампионката от Уимбълдън

от в 19:34 на 28.04.2024
Елеонора Александрова

Суперталантът на женския тенис, Мира Андреева, продължава да впечатлява света на тениса. Само ден преди 17-тия си рожден ден, тийнейджърката си направи подарък с първата си победа над представителка на топ 10. Днес тя надви действащата шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова, за малко над 75 минути игра, с резултат 7:5 6:1. Така в следващия кръг тя ще срещне шампионката от Дубай Жасмине Паолини.

Рускинята започна ударно срещата, налагайки голямо разнообразие в играта си, което бе и ефективно в двубоя, а резултатът бе два поредни пробива в полза на Андреева. След 3:0 обаче тийнеджърката постепенно започваше да губи темпо, като започваше да допуска немалко грешки. Това даде възможност на Водрушова да играе по-агресивно и по този начин не само да изравни, но и да поведе в един момент. След 5:4 детето чудо на руския тенис постепенно започваше да намира играта от началото на сета, което й позволи да спечели следващите 3 гейма и съответно да спечели първата част.

Андреева наложи играта си и в началото на втория сет. Впечатляващата дефанзивен игра, комбинирана с още разнообразни удари от страна на рускинята напълно объркаха шампионката от Уимбълдън. За разлика от предната част обаче 43-тата в света не показа колебания в хода на целия сет и губейки само един гейм, изравни най-добрия си резултат в испанската столица, след като постигна това миналата година, където звездата й изгря.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Детето чудо не спира да изумява: 16-годишната Андреева взе скалпа на шампионката от Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | мадрид | маркета вондрушова | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook