Годишна ранглиста: Григор сред претендентите за класиране на ATP финалите в Торино!

от в 13:37 на 02.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров стартира изключително успешно новия тенис сезон, като завоюва титлата на турнира в Бризбейн, с което прекъсна 7-годишна суша без спечелен трофей. Впоследствие българинът продължи със силните си изяви, класирайки се за финала в Марсилия и полуфиналите в Ротердам, а през миналата седмица безспорно изигра най-силния си турнир от началото на сезона, след като надигра трима топ 10 представители на Мастърса в Маями и достигна до спора за титлата, където беше спрян от Яник Синер.

Всичко това позволи на българина да се завърне в челната десетка на света и освен това да мечтае за завръщане на ATP финалите в края на сезона, където дойде неговата най-голяма титла досега в кариерата. Димитров дебютира в турнира през 2017-та и го спечели без нито един загубен мач, с което добави 1500 точки към актива си и завърши годината под номер три, но оттогава никога не се е класирал за състезанието, което вече не се провежда в Лондон, а в италианския град Торино.

Самата надпревара събира осемте тенисисти с най-много спечелени точки в хода на годишната ранглиста, в която засега нашият сънародник се намира под номер 6 с 1465 спечелени точки, което е негов рекорд на този етап от годината. Българинът към момента е на само 30 точки отстояние от Алекс Де Минор, който определено не е особен любител на червените кортове и може скоро да бъде изпреварен, а най-приятните новини са свързани с факта, че Григор е отворил разлика от над 400 точки спрямо преследвачите си, които към момента са Себастиан Баез, Андрей Рубльов, Уго Юмбер, Каспър Рууд, Хуберт Хуркач и Новак Джокович, който засега е чак 12-ти в подреждането.

Лидер във времената класацияа е Яник Синер с актив от 3990 пункта, а зад него са Даниил Медведев (2550), Александър Зверев (1835) и Карлос Алкарас (1700). Разбира се, все още е твърде рано да мислим за евентуално участие на първата ни ракета в Торино, но определено тази цел изглежда постижима за него, ако запази формата си от първите три месеца на 2024-та.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Годишна ранглиста: Григор сред претендентите за класиране на ATP финалите в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook