Григор след победата: Трябваше да изкача планина; отдавна не бях посрещал такъв силен сервис

от в 02:01 на 25.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров определено има от какво да бъде щастлив, след като осъществи един почти наглед невъзможен обрат срещу Алехандро Табийо. Българинът се намираше само на две точки от това да допусне поражение, но демонстрира огромната си класа и опит, за да надвие световния номер 44, а ето какво сподели първата ни ракета по време на интервюто си на корта:

Григор, върни ни към този тайбрек на втория сет, в който изоставаше с 2:5 точки и ни кажи как се измъкна от тази ситуация?

- Никога не е трябало да се измъквам от дадена ситуация, защото бях в мача през цялото време. Той е един от най-добре сервиращите тенисисти, които съм срещал от наистина много дълго време насам. Не можах да разчета почти нито един от неговите сервиси. Изоставах с 2:5 и знаех, че става въпрос за само един мини пробив, но си беше цяла планина за изкачване, имайки предвид съперника. Аз обаче бях много фокусиран, останах в мача и подбрах правилните удари в точния момент. Останах наистина солиден в тези моменти и това ме върна обратно в мача, а в третия сет вече бях много силен.

Преди турнира сподели, че искаш да сведеш очакванията към себе си до минимум, за да се предпазиш от напрежението. Подобен начин на мислени ли ти помага в такива тежки двубои?

- Никой не е по-голям от играта и трябва да останеш смирен, независимо какъв е резултатът. Трябва да продължиш да следиш топката и да докараш двубоя до финал. Неизбежно е да преминаваш през подобни моменти и аз наистина ги харесвам много. Няма съмнение, че подобни ситуации те поставят под напрежение, но ако правиш точните нещата на корта, то това ще ти се отплати.

Имаше много сериозна енергия на този малък корт. Не е ли точно това красотата на външните кортове, когато се усеща толкова силно присъствието на феновете?

- Да, тук атмосферата е наистина много различна. Публиката беше страхотна и към двама ни. Чудесно беше да видя толкова българи и чилийци на корта и го усетих като една наистина изравнена битка, което е чудесно да се види в нашия спорт. Определено тази енергия помогна и на двама ни.

Ще останеш ли да подписваш автографи?

- Може би няколко, но не съм сигурен, че мога да остана за прекалено дълго време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след победата: Трябваше да изкача планина; отдавна не бях посрещал такъв силен сервис Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервю | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook