Григор след успеха над Шварцман: Харесвам шансовете си да стигна далеч в Мадрид

от в 22:30 на 04.05.2022
Мирела Николова

Григор Димитров се представя по безупречен начин дотук на Мастърс надпреварата в Мадрид, като през днешния ден тотално надигра световния №15 Диего Шварцман в последователни сетове, а утре ще търси място в четвъртфиналната фаза. В интервюто си на корта след днешния успех нашето момче не скри задоволството си от днешното представяне и изрази увереност, че може да достигне финала, ако продължава да показва същата игра като тази досега през седмицата.

Григор, поздравления за победата! Как би оценил представянето си в първата част от 1 до 10?

- Резултатът говори сам за себе си. Днес беше един от тези дни, когато всичко се получава. По време на целия двубой успявах да пласирам правилно ударите си. Също така забелязах, че Диего не се чувства добре, тъй като движението му по корта беше необичайно. Това ми позволи да си освобождавам корта и да създавам удобни възможности за атака. Вторият сет беше шанс да продължа по същия начин, исках да спечеля всяка една точка и не спирах да се боря. По това време в Мадрид е вече студено и трябваше да се движа непрекъснато, да бъда активен. Знаех, че ако успея да го направя, резултатът ще е много добър, като точно това се случи.

Направи фантастичен рейд в Монте Карло, където бе сред участниците на полуфиналите. Очевидно е, че условията тук са доста по-различни, но въпреки това смяташ ли, че можеш да достигнеш също толкова далеч и в Мадрид?

- Защо не и по-далеч? Както казах, не съм си поставял дългосрочни цели. Имам една и съща цел всеки ден, а именно да играя по възможно най-добрия начин. Ако всичко премине добре и ако продължа да се представям по същия начин като днес, определено харесвам шансовете си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след успеха над Шварцман: Харесвам шансовете си да стигна далеч в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook