Григор за ролята на играещ капитан: Отнема част от енергията ми, но успявам да се справя

от в 16:00 на 31.12.2022
Мирела Николова

Отборът на България за United Cup е предвождан от най-успешния български тенисист Григор Димитров, благодарение на чиято позиция в световната ранглиста страната ни получи възможност да вземе участие в новосъздадената надпревара. Подобно на турнира ATP Cup през 2020 г., сега хасковлията отново е в ролята и на играещ капитан на тима ни, което означава, че в задълженията му влиза не само да трупа победи за отбора, но и да дава наставления на сънародниците си по време на техните двубои. 

Нелеката му задача да прави няколко неща едновременно, си пролича по време на първия мач на Изабелла Шиникова срещу Деспина Папамихаил от Гърция, когато Димитров трябваше да загрява за предстоящия си сблъсък със Стефанос Циципас, но въпреки това често излизаше от съблекалните, за да подкрепи родната представителка и да ѝ даде някои ценни съвети как би могла да подобри представянето си.

"Има малка разлика, когато си играещ капитан, няма да лъжа. Налага се често да идвам и да напускам отборната ложа, защото трябва в същото време, докато някой от моите съотборници играе, да се подготвям за своя двубой. Рутината ми преди мач включва това да хапна нещо леко, след което да се отпусна, да завържа маратонките си, да загрея. Обикновено разполагам с достатъчно време да свърша всички тези неща, но сега ситуацията е коренно различна. Това обаче не ме притеснява, тъй като бях в същата позиция и на АТР Cup.

Разбира се, това отнема част от енергията ми, но смятам, че успях да се справя със задачата относително добре отново. Чувствах се добре по време на мача. Това е нещо, с което трябва да се справиш", разказа най-добрият ни тенисист относно предизвикателството да бъде играещ капитан.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за ролята на играещ капитан: Отнема част от енергията ми, но успявам да се справя Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook