Жребият за Уимбълдън: Григор започва срещу дебютант; топ 10 поставен го чака в трети кръг

от в 12:03 на 30.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров направи отлична подготовка за Уимбълдън, след като умишлено се записа в квалификациите на ATP 500 надпреварата в Куинс и постигна цели четири последователни победи, което досега не му се беше случвало през сезона. Българинът дори се противопостави равностойно на световния номер едно Карлос Алкарас в немалки периоди от четвъртфиналния им сблъсък, но множеството двойни грешки лишиха родния ни представител от възможност да се бори за победата.

Все пак Григор показа отлична форма върху тревната настилка и това ни дава сериозни надежди, че най-добрият български тенисист би могъл да постигне силен резултат в третия "мейджър" турнир през сезона, който стартира идния понеделник, а защо не дори да повтори върховото си постижение на "свещената трева" - достигане до полуфиналната фаза.

Преди малко пък домакините се погрижиха за тегленето на жребия, така че вече е известно, че поставеният под номер 22 ще стартира своето участие в състезанието, изправяйки се срещу японския квалификант Шо Шимабукуро. Световният номер 162 е на 25 години и едва през този сезон завоюва своя дебютен трофей от Чаланджър Тура, а на Уимбълдън за пръв път изобщо имаше възможност да играе в пресявките на надпревара от Големия шлем, но изненада всички и вчера записа бляскава победа с 3:0 сета над ветерана Денис Кудла, който е бивш 1/8-финалист на най-стария тенис турнир.

Евентуална победа на Димитров би означавала, че във втори кръг го очаква сблъсък с един измежду Федерико Кория и Илия Ивашка. Наглед беларусинът е по-опасната опция, защото е достигал до четвъртия кръг на Уимбълдън и има предимство от 2:1 в преките си двубои с нашия сънародник, само че досега Ивашка има една един успех в четирите си мача на трева през сезона. Кория пък никога в кариерата си не е постигал победа на трева и изглежда малко вероятно това да се случи точно сега.

Ако Гришо се класира за третия кръг, то по всяка вероятност ще станем свидетели на среща между него и десетия поставен Франсис Тиафо, който съвсем наскоро спечели титлата в Щутгарт. Интересното, че в тази най-горна четвърт място намери и Карлос Алкарас, но бившият полуфиналист би могъл да премери сили с водача на схемата чак във фазата на финалната осмица, а тук още е и световният номер шест Холгер Руне, който е възможен съперник в четвъртия кръг за родния ни представител.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Уимбълдън: Григор започва срещу дебютант; топ 10 поставен го чака в трети кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook