Кирьос след успеха над Рубльов: Съперникът няма значение, когато играя така

от в 13:42 на 26.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос определено дава сериозна заявка, че този сезон наистина е готов да разгърне безспорния си потенциал и най-после да спечели някой измежду големите турнири в ATP Тура. Австралиецът от години е определян за един от най-талантливите тенисисти в последното десетилетие, само че работната му етика никога не е била пример за подражание и това е водело до чести травми или необясними загуби.

Ник изглежда много освежен, след като не беше участвал в никакви надпревари през последната половина година и впечатлява с изявите си в първите две състезания от сериите "Мастърс" за сезона. Кирьос първо достигна до четвъртфиналите в Индиън Уелс, където остана на косъм от това да спре самия Рафаел Надал, а вчера в Маями надигра световния номер пет Андрей Рубльов, който доскоро се намираше в серия от 13 последователни успеха.

Екстравагантният играч изнесе истинско шоу на корта, за да триумфира с разгромното 6:3 6:0 и впоследствие показа, че приема съвсем нормално гръмката победа, споделяйки следното в интервюто си на корта:

"Той стартира срещата много добре. В тениса обаче нещата се обръщат за секунди и щом успях да го пробия, то започнах да се чувствам чудесно на ретур. Истината е, че посрещам отлично през последните два месеца и същевременно подобрих сервирането си в хода на мача, защото рамото ме отпусна. Всичко това ми даде възможност да контролирам ситуацията на корта и не изпуснах инициативата нито за момент. Гледах да вземам топката максимално рано след втория му сервис, чието насочване обикновено е централно и е удобно за атака. Трябва винаги да действаш по този начин, щом ти се отвори възможност. Правех това в юношеските си години, продължавам да го правя и сега.

Знам, че Рубльов разчита до голяма степен на наличието на добър ритъм от дъното корта, така че се опитах да поддържам разиграванията къси и на висока скорост. Подходих достатъчно агресивно, за да не му дам възможност да използва оръжията си. Определено съм щастлив от представянето си, абстрахирайки се от резултата. Няма значение кой е от другата страна на мрежата, когато играя така. Доказвал съм, че мога да победя всеки един тенисист, както и да загубя от всеки един. Това е историята на моята кариера" - завърши Ник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос след успеха над Рубльов: Съперникът няма значение, когато играя така Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рублов | интервюта | маями | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook