Левичар е първият опонент на Григор Димитров в Маями!

от в 18:57 на 24.03.2021
Мирела Николова

Световният №56 Камерън Нори изкова впечатляваща победа над Йошихито Нишиока в първия си мач на Мастърса в Маями с 6:1 3:6 7:5, осигурявайки си сблъсък с най-добрия ни тенисист Григор Димитров в следващия кръг на надпреварата, като това ще бъде едва първи официален двубой между двамата. 

Срещата стартира с маратонски гейм, в който Нори не бе достатъчно убедителен от сервис линията и повлиян от купищата неточности от форхенд, инкасира ранен пробив. Още в ответното подаване на съперника си британецът направи необходимите подобрения в играта си и от този момент нататък той влезе в поредица от 6 спечелени гейма, не оставяйки никакви шансове на Нишиока дори да мисли за обрат в сета.

Японецът успя да прекъсне негативната си серия и благодарение на далеч по-стабилната си игра от дъното на корта съумяваше да остане равностоен на Камерън. Възползвайки се от зачестяващите грешки от ракетата на противника си, Нишиока успя да се нанесе решителен пробив в самия край на сета, за да изравни отделните части.

Йошихито продължи с безмилостната си офанзива и в решителния трети сет, когато изчисти максимално играта си от неточности и придвижвайки се феноменално по корта, предизвикваше опонента си да търси бърза развръзка в разиграванията, което водеше до неминуема грешка на британеца. Набързо азиатецът се сдоби с наглед комфортен аванс от 5:1 и никой не би предположил, че това ще бъдат последните му спечелени геймове в срещата.

Нори възкръсна като феникс от пепелта, като оттук нататък демонстрира тенис на най-високо ниво, поемайки изцяло инициативата в точките, а Нишиока така и не успяваше да намери отговор на перфектно изградените атаки на противника си. Това доведе до пълно надмощие на британеца на корта, който влезе в невероятна серия от 6 поредни гейма, за да сътвори фамозен обрат и да затвори този толкова оспорван сблъсък в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Левичар е първият опонент на Григор Димитров в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | камерън нори | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook