Лудостта на Кирьос: ас отдолу, реплики към Бен Стилър и избегнат инцидент

от в 15:44 на 18.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос трудно може да бъде поставен в рамка и едва ли някога ще го видим да показва характерното поведение за професионален тенисист, но именно в това се крие неговия чар и неслучайно австралиецът притежава една от най-големите фенски маси в спорта. Световният номер 131 определено придава една допълнителна щипка вълнение в любимия ни спорт и вчера имаше сериозна заслуга за зрелището, което двамата с Рафаел Надал сътвориха на четвътфиналите в Индиън Уелс.

Все пак не се мина и без да видим недотам приятната страна в поведението на Ник, а именно непрестанните скандали, в които се забърква на корта. Наглед всичко изглеждаше чудесно за Кирьос, който на бърза ръка се откъсна с пробив напред и сервираше за сета, само че Надал навакса пасива си и достигна до тайбрек, където с лекота поведе с 6:0 точки и тогава нервите на съперника му не издържаха, защото директно изруга един от зрителите на корта, опитвайки се да го накара да замълчи. Така канберецът получи наказателна точка, тъй като по-рано беше счупил една от ракетите си и първата част приключи предсрочно.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)

Нямаше как да минем и без традиционните сервиси отдолу на австралиеца, чиято успеваемост беше 50 процентова. Първоначално бившият номер 13 изпълни първо подаване между краката, което Матадора достигна с лекота и завърши с рутинен форхенд по правата, ала впоследствие дойде ред на класически сервис отдолу и този път се стигна до директна точка в полза на по-младия състезател.

Лудостта на Ник не се изчерпа дотук и той намери нов удобен момент да се скара със зрителите. Този път това беше продиктувано от опитите на зрител да му казва по какъв начин да играе, а непоставеният тенисист веднага охлади ентусиазма на въпросния човек, чието място беше в непосредствена близост до известния актьор Бен Стилър. Кирьос посъветва фена да не му обяснява по какъв начин да действа, както самият той не си позволява да дава насоки на Стилър за неговата актьорска игра, а това предизвика широка усмивка от страна на кино звездата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)

В крайна сметка австралиецът изгуби контрол над емоциите си и логично допусна поражение, като гневът му пак се насочи към поредната ракета и той я заби с всичка сила в земята, само че не прецени ситуацията и беше на път да нарани сериозно един от подавачите на топки. Тази случка накара 26-годишният тенисист отново да ни покаже добрата си страна, имайки предвид как веднага се е свързал с младежа, за да му се извини и също така се е разбрал да се види с него на следващия ден в близост до кортовете, където да му подари чисто нова тенис ракета.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лудостта на Кирьос: ас отдолу, реплики към Бен Стилър и избегнат инцидент Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | Ник Кирьос | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook