Медведев за победата над Алкарас: Днес бях по-добър от себе си; давам си оценка 12 от 10

от в 08:50 на 09.09.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев беше считан за огромен аутсайдер в 1/2-финалия си двубой на US Open срещу Карлос Алкарс, но разби на пух и прах всички предварителни прогнози, постигайки победа над защитаващия шампион. Руснакът беше допуснал две тежки поражения през тази година от същия съперник, само че днес беше непробиваем и заслужено си осигури място на финала, където ще премери сили с Новак Джокович, когато победи в сблъсъка за титлата през 2021-ва, а ето какво сподели третият поставен след най-голямата си победа от началото на годината.

За чувството отново да бъде финалист на US Open:

- Невероятно е, особено когато си победил тенисист като Карлос. Той ме победи на два пъти с лекота през сезона и преди мача имах множество съмнения дали мога да наложа играта си над него и мислех какво бих могъл да направя по-добре. В крайна сметка изиграх страхотен мач и съм много щастлив, че ще мога да се завърна тук в неделя.

За това какво по-различно е направил, за да победи Алкарас:

- Казах, че трябва да играя 11 от 10 по десетобалната система, но всъщност достигнах до 12 от 10, ако изключим третия сет. Това е единственият начин срещу него. Не знам дали е все още на 20 години, но е невероятно на тази възраст да си номер едно и да си спечелил 2 титли от Шлема. Не мисля, че някой преди това го е правил. За да го победиш, то трябва да бъдеш по-добър от самия себе си и съумях да го сторя.

За това какво си е казал в почивката между третия и четвъртия сет:

- Третият сет не беше чак толкова лош. Допуснах един пробив и нямах много шансове на неговия сервис, но усещах как не съм далеч и трябва да продължа да го натискам. Нуждаех се от това да се справям малко по-добре на собствен начален удар и в началото на четвъртия сет спасих няколко точки за пробив, след което пробих в онзи дълъг гейм, а това определено имаше ключово значение и той започна да пропуска повече от обикновено, докато аз направих някои невероятни точки.

За това какво предизвикателство е да се изправи срещу Новак Джокович:

- Говорим за човек с 23 титли от Големия шлем, докато аз имам само една. Когато го победих тук, то играх по-добре от себе си и трябва да го направя отново. Няма друг начин.

За интеркацията си с публиката:

- Публиката беше невероятна и наистина го имам предвид. Имаше някои луди разигравания и усетих как любовта от трибуните е и за двама ни. Накрая се намесиха няколко испанци, които започнаха да крещят между моя първи и втори сервис. Явно обаче са били отчаяни и съм щастлив, че този техен подход не им беше от полза. Сега могат да отидат да спят.

За това какво му е минавало през главата, когато на мачбола си се опита да направи ас от втори сервис:

- Истината е, че направих някои много бързи втори сервиси на неговия форхенд и реших, че няма да очаква да рискувам в подобен момент и се прицелих към бекхенда му, за да го изненадам. Първият ми сервис беше добър, но подхвърлянето беше лошо и затова пропуснах. Същото се случи и на втори сервис. В последния гейм вероятно спасих 4 или 5 брейкбола, като и двамата с Карлос бяхме стегнати, само че намерих начин да спечеля и съм много щастлив.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за победата над Алкарас: Днес бях по-добър от себе си; давам си оценка 12 от 10 Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook