Моя: Болките на Рафа са по-сериозни от всякога, но той със сигурност ще се завърне

от в 16:00 на 21.08.2021
Мирела Николова

Опасенията на почитателите на Рафаел Надал се сбъднаха, след като през вчерашния ден испанецът обяви решението си да пропусне остатъка от сезон 2021 поради контузията в левия крак, която го измъчва от няколко месеца. За пръв път това неразположение се прояви в полуфинала му срещу Новак Джокович на Ролан Гарос и продължава да му създава неприятности и до днес. Във видео съобщение към феновете си Рафа обеща, че ще направи всичко възможно, за да се завърне в професионалния тенис и да се състезава на най-високо ниво.

В свое скорошно интервю за испанската медия El Transistor настоящият наставник на Матадора - Карлос Моя, говори за състоянието на своя подопечен, за възстановителния процес, както и целите пред Надал към момента.

"Мина доста дълго време, през което Рафа не се чувстваше добре. Клеят помага да се сведе до минимум дискомфорта, но на хард е съвсем различно - той вече усеща силна болка. Очакваше се да се стигне до прекратяване на сезона и за съжаление, наистина се случи. Изпитваше болка месеци наред и просто дойде момент, в който не можеше да издържи повече. Той практически беше куц по време на последния си мач. 

Изпитва по-сериозни болки от всякога. Най-доброто решение беше да спре, да си почине, да се възстанови и да бъде свеж за сезон 2022. Не можем да бъдем напълно сигурни, че той ще бъде готов на 100% за началото на следващия сезон, тъй като няма ясна диагноза. Имаше дни, в които на тренировките куцаше, а на следващата сутрин бе добре. Не се знае какво предизвиква този дискомфорт, нито кое е най-доброто лечение.

Главната цел на Рафа е да се възстанови както физически, така и ментално, тъй като цялата година не бе успешна за него. Започна с болки в гърба в Австралия, отказа се от Уимбълдън и Олимпийските игри, а сега и от остатъка от сезона - изиграл е едва седем турнира през 2021-ва. Сега трябва да се концентрира върху себе си", завърши испанският специалист.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Моя: Болките на Рафа са по-сериозни от всякога, но той със сигурност ще се завърне Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос моя | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook