Мъри оказа сериозна съпротива на Хуркач, но въпреки това напусна Синсинати

от в 20:25 на 18.08.2021
Мирела Николова

Бившият водач в ранглистата Анди Мъри, който по настоящем се намира на незавидната 105-а позиция в световната ранглиста, изигра силен двубой срещу деветия поставен в схемата Хуберт Хуркач, но в крайна сметка трябваше да се примири с поражението във втория кръг на Мастърс турнира в Синсинати. През голяма част от времето срещата бе напълно равностойна, ала полякът успя да спечели някои ключови точки, за да достигне до крайната победа със 7:6(4) 6:3. По този начин световният №12 се класира за осминафиналната фаза, където му предстои да се изправи срещу Пабло Кареньо Буста.

Още от откриващите минути двамата сервираха на високо ниво, което им помагаше бързо да печелят своите подавания. Тенденцията се запази до 2:2, когато Хуркач притисна максимално съперника си и съумя да достигне до 3 поредни брейкбола, вторият от които бе материализиран след непредизвикана грешка на Мъри. Това обаче не притесни трикратния шампион от Шлема и той бързо успя да пренастрои играта си, за да осъществи моментален рибрейк. 

Впоследствие, изоставайки с 4:5 и сервирайки за оставане в сета, полякът бе поставен пред сериозно изпитание, тъй като трябваше да спасява 2 възможности за пробив, които бяха и с цената на сетболи. Въпреки това световният №12 издържа на напрежението и се измъкна невредим от затруднената ситуация - 5:5. Развръзката на тази толкова оспорвана част бе решена в тайбрек, където британецът допусна да изостане с 2:5 точки, което помогна на Хуркач да открие сметката си в общия резултат.

Вторият сет също се развиваше равностойно, като пробивите почти изцяло липсваха. Единственият такъв дойде в осмия гейм, когато играта на бившия световен номер 1 претърпя лек спад, от който представителят на Полша побърза да се възползва, реализирайки брейк за 5:3, като гейм по-късно ликуваше с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри оказа сериозна съпротива на Хуркач, но въпреки това напусна Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | синсинати | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook