Най-добре платените за 2021-а: Федерер на върха; Осака е пред Джокович и Надал

от в 00:44 на 04.01.2022
Калоян Соколов

Краят на една календарна година обикновено е подходящо време за равносметки от всякакъв характер, а финансовата със сигурност е начело в приоритетите на почти всеки един човек. Професионалните тенисисти пък имат късмета да се състезават в един от най-добре платените и привличащи зрителски интерес спортове. Това позволява на топ играчите да сключват редица спонсорски договори, които всъщност им осигурят далеч по-големи печалби спрямо наградните фондове по турнирите.

През изминалия сезон лидер по спечелени приходи напълно очаквано е бил Роджър Федерер, който несъмнено е един от най-заможните активни атлети и винаги е привличал различните марки чрез изключително елегантната си игра и безупречна репутация. Веднага зад него се нарежда бившата номер едно Наоми Осака, която напълно е завладяла огромния азиатски пазар, а челната тройка е допълнена от легендарната Серина Уилямс.

Любопитна подробност е, че Новак Джокович и Рафаел Надал са поставени едва на четвърто и пето място, макар че сърбинът спечели почти всички важни трофеи през годината и е безспорната водеща фигура в тениса към момента. Матадора също изглежда необичайно ниско в подреждането, но това вероятно се дължи на травмите му, които го накараха до голяма степен да се оттегли почти изцяло от корта и медийното пространство.

Ето и пълен списък с 10-те най-добре платени тенисисти за 2021-а:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-добре платените за 2021-а: Федерер на върха; Осака е пред Джокович и Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | наоми осака | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook