Най-престижната победа за сезона: Кузманов не остави шансове на 4-кратен ATP финалист

от в 13:28 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Третата ни ракета Димитър Кузманов претърпя сериозен спад във формата си, като от 18-те си изиграни мача през 2024-та, той съумя да спечели едва 6. Сезонът му на клей също не започна по най-добрия начин, като до днес той бе записал едва една победа. Днес обаче българинът постигна може би най-важната победа през сезона. На квалификациите за Чалънджър турнира във френския град Екс-Ан-Прованс, Мико победи бившия представител на топ 40 и носител на титли от всички "мейджър" турнири на двойки Пиер Юг Ербер за малко повече от 70 минути игра с убедителното 6:4 6:2. Кузманов изглеждаше значително по-увереният тенисист от представителя на домакините във всеки един аспект, което му позволи да доминира в хода на срещата и да не даде шанс на Ербер да бъде конкурентен на сънародника ни.

Така родният ни представител е само на един мач от класирането за основната схема, а последното препятствие по този път ще бъде бразилецът Фелипе Мелигени Алвеш или още един местен герой в лицето на Уго Бланше.

Интересно е да се спомене, че надпреварата в Екс-Ан-Прованс се очертава да е една от най-силните в историята на Чалънджър турнирите. В основната схема изпъкват имена от калибъра на Адриан Маннарино, Алехандро Табило, Томас Мартин Ечевери, Роман Сафиулин, Маркос Хирон, Александър Шевченко, Педро Мартинес, както и двама от най-успешните тенисисти от близкото минало Стан Вавринка и Давид Гофен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-престижната победа за сезона: Кузманов не остави шансове на 4-кратен ATP финалист Елеонора Александрова
Теми:  
димитър кузманов | пиер-юг ербер | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook