Официално: Роджър Федерер пропуска Аустрелиън Оупън 2022!

от в 08:56 на 17.11.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер прекрати сезона си след Уимбълдън, където отново получи контузия на коляното и трябваше да се подложи на поредна операция. След като преди няколко дни неговият треньор - Иван Любичич, загатна за това, че подопечният му няма да успее да се възстанови навреме, за да се включи в първия за годината турнир от Шлема - Аустрелиън Оупън, днес самият швейцарец потвърди новината в интервю пред Le Matin. 

"Не съществува вариант да играя в Мелбърн. За мен това не е изненада. Още преди операцията знаехме, че след това ще е необходима дълга почивка. Исках да изчакам първия обстоен преглед от лекарите, преди да направя публично изявление, и срещата ми с докторите беше силно обнадеждаваща. Започнах дълъг процес на рехабилитация, в който влагам цялото си сърце и душа. Факт е, че ситуацията не е същата като през 2016-а година.

Трябва да бъда много търпелив и да осигуря на коляното си нужното време да се възстанови на 100 процента. Следващите няколко месеца ще бъдат от ключово значение. 

Знам, че ще ми бъде изключително трудно, но вярвам в този вид чудеса, тъй като съм ги изпитал вече. Искам да разбера какво още мога да постигна на тенис корта", разкри Маестрото.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Роджър Федерер пропуска Аустрелиън Оупън 2022! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook