Още един американец се сбогува с тениса: Сок обяви оттегляне и ще се състезава в друг спорт

от в 19:31 на 27.08.2023
Мирела Николова

Бившият №8 в света Джак Сок прекратява тенис кариерата си и се насочва към пикълбол. 30-годишният американец ще изиграе своя последен двубой в Тура на предстоящия US Open, като това ще се случи в надпреварата при тандемите, където ще си партнира със своя сънародник Джон Иснър, който наскоро също обяви оттеглянето си от професионалния тенис.

В своята кариера американецът завоюва 4 АТР титли на сингъл, сред които и Мастърс 1000 трофей в Париж, който му помогна да се изкачи до рекордната за него 8-а позиция в световната ранглиста. Тенисистът от Небраска може да се похвали с още по-сериозни успехи при тандемите, където е достигал до второто място в света и същевременно има 4 трофея от Големия шлем, както и златен и бронзов олимпийски медал.

Сок не беше участвал в официална тенис надпревара от началото на април, като междувременно се изявяваше в турнири по пикълбол, който през последната година набира огромна популярност на територията на САЩ. По-рано през днешния ден пък стана ясно, че Сок се е присъединил официално към Асоциацията по пикълбол.

"Към 8-годишното момче, което се влюби в тениса от пръв поглед - надявам се, че съм те накарал да се гордееш. Изминаха 14 години, изпълнени със спомени, които никога няма да забравя. От спечелване на четири турнира от Големия шлем, олимпийско злато и бронз, място в топ 10 на сингъл и на двойки, участия в отбора за Купа "Дейвис" и Laver Cup - всичко това надхвърли дори най-смелите ми мечти. Без помощта на толкова много хора нищо от това никога нямаше да бъде възможно.

Към съпругата ми Лора - ти си била до мен и в трудните мигове, и в моментите на триумф. Винаги си ме подкрепяла и си ми помагала да бъда най-добрата си версия. В очакване сме на нашата първа рожба и съм безкрайно развълнуван за следващата глава от живота ни като семейство и като родители. Обичам те.

Към майка ми, баща ми и брат ми - без вас нямаше да бъда там, където съм днес! Огромните жертви, които правехте от първия ден, бяха изключителни и ще ви бъда вечно благодарен. Ерик, ти ме мотивираше да бъда по-добър на корта ден след ден, откакто бяхме деца, и беше зад мен във всеки един момент от това невероятно пътуване. Благодаря на всички от сърце!

Имах удоволствието да работя с много хора в ATP Тура през годините, но нямаше да съм тенисистът, който съм днес, без помощта на Майк Улф. Тренер, благодаря ти за всичките часове труд и всеотдайност, които влагаше от първата ми тренировка на 10-годишна възраст!

Към всички мои треньори, физиотерапевти, спонсори и фенове - благодаря ви, благодаря ви, благодаря ви! Иска ми се да мога да благодаря на всеки един от вас поотделно, но вие знаете кои сте и ще ви бъда благодарен завинаги. Имах привилегията да се състезавам във "Флашинг Медоус" от 17-годишна възраст и затова тазгодишният US Open ще бъде последният турнир в моята кариера. Очаквам с нетърпение да създам още нови спомени пред най-страхотните фенове в света за последен път!", гласеше посланието на американеца.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един американец се сбогува с тениса: Сок обяви оттегляне и ще се състезава в друг спорт Мирела Николова
Теми:  
atp | джак сок | любопитно | Отказване от тениса | пикълбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook