Отличен Циципас преодоля и Де Минор, за да намери място на полуфиналите в Ротердам

от в 17:55 на 11.02.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас загуби сет на старта на АТР 500 турнира в Ротердам, но от този момент нататък е безкомпромисен в холандския град и вече е сред полуфиналистите. Това стана факт след втори пореден безупречно проведен мач срещу Алекс Де Минор, завършил с 6:4 6:4 в полза на гръцкия състезател, който в битка за място на финала ще срещне изненадата на турнира Иржи Лехечка.

Двубоят започна с бързо спечелени подавания от сервиращите и паритетът се запази до 2:2. Тогава последва маратонски гейм, в световният №4 заигра по-офанзивно и предизвикваше чести неточности от ракетата на противника, което му помогна да открадне съперниковото подаване от шестия опит. Това бе и повратният момент в сета, тъй като оттам насетне Циципас бе изключително стабилен от линията за сервис, за да опази преднината си и да запише дебютната част на своята сметка.

Гъркът пренесе устрема си и във втория сет, в началото на който топ поставеният установи пълна доминация на корта и набързо поведе с два брейка и 3:0. Макар да допусна спад в представянето си, довел до връщането на един от пробивите, фаворитът не допусна да се стигне до изненада и бавно, но сигурно се приближаваше до крайния успех, станал факт след точно час и 30 минути игра.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Циципас преодоля и Де Минор, за да намери място на полуфиналите в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | Обзори | ротердам | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook