Отлична Радукану се поздрави с дебютна победа на BNP Paribas Open!

от в 01:10 на 12.03.2022
Диана Андреева

Ема Радукану се поздрави с дебютна победа на BNP Paribas Open! През днешния ден тя откри кампанията си с успех над световната №66 Каролин Гарсия с 6:1 3:6 6:1, постигнат за малко повече от 90 минути престой на корта. В следващия етап на надпреварата британката очаква Петра Матрич, която се справи с Тамара Зиданшек в друг двубой от програмата за петък. 

В началните минути на срещата Радукану диктуваше разиграванията благодарение на отлично пласираните си и високоскоростни удари, които не позволяваха на Гарсия да намери ритъма в играта си. Шампионката от US Open 2021 не се нуждаеше от много време, за да реализира два пробива и да се сдобие със солидно предимство в резултата от 5:1, което съвсем скоро прерасна в аванс в отделните части. 

В началото на втория сет и двете състезателки не успяваха да намерят помощта на началния си удар, а това бе причината те да си разменят по един пробив на старта. Сценарият се повтори и по-късно, когато Гарсия отмъкна противноковото подаване, но Радукану отвърна с мигновен рибрейк за 3:4. Французойката обаче все още не бе казала последната си дума. За момент тийнейджърката загуби концентрация и пропуските ѝ се превърнаха в често срещано явление, а световната 66 се възползва максимално от създалата се ситуация, реализирайки нов пробив, гарантирал й успех в частта с 6:4. 

В решаващия сет британката стабилизира представянето си, докато Гарсия отново позволи на грешките да вземат връх в играта й. Серия от непредизвикани неточности още в първото подаване на французойката доведоха до брейк в сметката на Радукану. Веднъж поела инициативата, Радукану не направи нито стъпка назад и уверено се отправи към третия етап на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична Радукану се поздрави с дебютна победа на BNP Paribas Open! Диана Андреева
Теми:  
wta | ема радукану | индиън уелс | каролин гарсия | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook