Победната серия на Беретини продължава; Шаповалов също е четвъртфиналист

от в 17:17 на 05.07.2021
Мирела Николова

Матео Беретини е първият четвъртфиналист при мъжете в тазгодишното издание на Уимбълдън след нова трисетова победа на осминафиналите. Италианецът продължава с безпогрешните си изяви на "Свещената трева" и през днешния ден се наложи над световния №79 Иля Ивашка, оформяйки категоричното 6:4 6:3 6:1, а в спор за място на полуфиналите той ще срещне победителя от двубой между Александър Зверев и Феликс Оже-Алиасим.

От началните минути на срещата световният №9 доминираше събитията на корта, което му помогна да се оттегли още на първата почивка в мача с аванс от пробив, който по-късно затвърди, за да се подаде напред в резултата с 3:1. Оттам насетне Матео бе повече от категоричен в сервис геймовете си и до края на частта допусна да загуби едва две точки на свое подаване, гарантирайки си успеха в откриващия сет.

Беретини продължи с наказателната си акция и през втората част, когато се откъсна с преднина от два брейка и 5:1. Макар да позволи връщането на един от пробивите, фаворитът в двубоя не се поколеба да затвори сета още на ретур, увеличавайки аванса си в общия резултат. Поел изцяло контрола върху случващото се, осмият в света ставаше все по-безмилостен в действията си и реализирайки два пробива в третата част, си подпечата билета за следващата фаза на турнира.

Денис Шаповалов също намери своето място във финалната осмица на Шампионата в Лондон, след като се справи със съпротивата на световния №10 Роберто Баутиста Агут в последователни сетове - 6:1 6:3 7:5. По този начин канадецът си подпечата билета за четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с Карен Хачанов.

През първия сет на срещата Шаповалов показваше отлична игра на ретур и съумя да реализира цели 3 пробива в хода на сета, които му донесоха преимущество в отделните части. Във втория сет сервиращите печелеха сравнително лесно своите подавания до седмия гейм, когато канадецът бе изправен пред три поредни брейкбола, ала извличайки максимума от началния си удар, се спаси от инкасирането на пробив, след което на свой ред осъществи такъв, за да се доближи само на крачка от победата.

Решителната част започна с размяната на 2 брейка, преди левичарят от Канада да се възползва от последния си шанс и да реализира пробив за 6:5, а гейм по-късно ликуваше с триумфа в двубоя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победната серия на Беретини продължава; Шаповалов също е четвъртфиналист Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | матео беретини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook