Без помен от контузията: Медведев се разправи с финалиста в София за успешен старт в Рим!

от в 18:09 на 11.05.2024
Елеонора Александрова

В Мадрид Даниил Медведев бе принуден да се оттегли в четвирфинлната фаза, поради контузия, а участието му в Рим бе под въпрос. В крайна сметка руснакът взе решението да участва в италианската столица, където спечели първата си и засега единствена титла на клей. Действащият шампион показа, че физическите му проблеми изглеждат са в историята. Световният номер 4 започна кампанията си с двусетова победа над Джак Дрейпър със 7:5 6:2 и в следващия кръг го очаква младата надежда на сръбския тенис, Хамад Меджедович.

Срещата започна бавно за двамата тенисисти, които допускаха доста неточности, а това се отрази и на сервис играта им. Медведев изглеждаше по-убедителният на корта, като най-вече опитът му помогна в повечето ключови моменти. Британецът обаче показваше характер, което му позволи да бъде конкурентен на по-високо ранкирания си опонент през по-голямата част на сета. След 5:5 руснакът вдигна темпото си на игра, което му позволи да спечели следващите два гейма и по този начин да поведе в резултата.

Втората част започна повече от обещаващо за бившия номер 1, който значително стабилизира играта си. Това не позволи на световния номер 41 да се противопостави на фаворита и по този начин защитаващият шампион поведе с два пробива. При 5:2 обаче играта на руснака претърпя лек спад, за сметка на ентусиазирания Дрейпър, който съумя да намали преднината си, ала в десетия гейм Медведев показа достатъчно здрави нерви и така започне успешно кампанията си във "Вечния град".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без помен от контузията: Медведев се разправи с финалиста в София за успешен старт в Рим! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | джак дрейпър | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook