Програма за събота: Григор срещу световния №10 в битка за място в 1/8-финалите на Уимбълдън

от в 21:56 на 07.07.2023
Мирела Николова

Григор Димитров показва впечатляващо ниво на игра от началото на тазгодишния сезон на трева и заслужено е част от третия кръг на Уимбълдън без нито един загубен сет по пътя си. В откриващите два етапа на надпреварата най-добрият ни тенисист постигна последователни победи над Шо Шимабукуро и Иля Ивашка, но в битка за класиране на осминафиналите го очаква далеч по-трудно предизвикателство, тъй като му предстои да премери сили със световния №10 Франсис Тиафо.

Американецът се намира в отлична форма през последните седмици, след като завоюва първи трофей на зелено в Щутгарт, извел го до дебют в челната десетка на световната ранглиста. До този момент Димитров и Тиафо са се изправяли един срещу друг общо три пъти, като в два от мачовете победител излиза родният ни представител. Успехите на нашето момче са постигнати през 2018-а година на демонстративната надпревара Laver Cup и Мастърса в Канада, докато единствената победа на американеца идва в началото на следващия сезон, когато надделява в двубой от четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън.

Предстоящият сблъсък между първата ни ракета и световния №10 е последен (трети) в програмата на корт №2 и ще стартира веднага след края на мача между Стефанос Циципас и Ласло Джере, като всичко това означава, че се очаква нашият сънародник да излезе на корта не преди 17:00 часа българско време.

Корт №2 (начало 13:00 часа):

1. Наталия Стеванович - Петра Квитова

2. Ласло Джере - Стефанос Циципас

3. Григор Димитров - Франсис Тиафо

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за събота: Григор срещу световния №10 в битка за място в 1/8-финалите на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | уимбълдън | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook