Пълна доминация: Циципас сломи непобеден играч през сезона и оформи зрелище със Синер!

от в 06:35 на 20.01.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас безспорно е един от големите фаворити за спечелването на трофея на тазгодишното Открито първенство на Австралия, като от началото на годината той не е загубил нито един от седемте си изиграни мача. Днес гъркът намери място в осминафиналната фаза на надпреварата в Мелбърн, след като надделя за малко повече от два часа игра над друг тенисист, който нямаше загуба дотук през сезона, а именно шампиона в Пуна - Талон Грийкспор, с 6:2 7:6(5) 6:3. С този си успех  балканецът оформи един от най-интригуващите осминафинали сблъсъци, тъй като му предстои двубой срещу Яник Синер.

В дебютните минути от срещата всеки от двамата можеше да разчита на своя сервис и равенството безпроблемно бе опазено до 2:2. Тогава обаче започнахме все по-често да виждаме световния номер четири да миксира ударите си, редувайки плоски отигравания със сечени такива. Така той непрекъснато рушеше ритъма на игра на противника и предизвикваое неточности от отсрещната страна на мрежата, което доведе до два пробива в актива на гърка и скоропостижен успех в сета за него.

Нидерландецът повиши интензитета в играта си с началото на втората част, където той успяваше да предвижда действията на своя опонент и нито за момент не допусна да изостане в резултата. При 6:5 Грийкспор дори разполагаше със сетбол, ала той бързо отиде в историята след безупречен начален удар на Циципас, довел края на сета до тайбрек. В него гъркът бе първият, който изостана с пробив, ала впоследствие той си върна контрола върху събитията и след серия от съвършено конструирани атаки дублира аванса си в общия резултат.

Сценарият от първата част до голяма степен се повтори и в третата, тъй като световният номер 63 биваше затруднен от мощните удари на противника и набързо изостана с пробив и 1:4. Оттам насетне Циципас не трепна и след поредните няколко безапелационни гейма сложи точка на двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Циципас сломи непобеден играч през сезона и оформи зрелище със Синер! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook