Рууд бе категоричен срещу Лайович и върна шансовете на Норвегия за успех над Сърбия!

от в 12:27 на 01.01.2022
Мирела Николова

Новият сезон вече започна, като за трета поредна година началото му бе поставено с битките от отборната надпревара ATP Cup. След като по-рано през днешния ден Филип Краинович спечели откриващия си двубой и даде аванс на страната си, то по-късно първата ракета на Норвегия - Каспър Рууд, изравни общия резултат в срещата и не остави шансове на Душан Лайович, който сега предвожда отбора на западната ни съседка, след като замени отказалия се Новак Джокович. Световният номер осем показа класата си и откри кампанията си през новия сезон с категорична двусетова победа - 6:3 7:5, с което запази шансовете на държавата си за успех в сблъсъка със Сърбия.

Двубоят стартира по по-добър начин за Рууд, който се сдоби с брейкболи още в дебютното подаване на опонента си. Тогава обаче сърбинът стабилизира нивото си и не позволи да се стигне до ранен пробив, а впоследствие успяваше да остане равностоен на по-високоранкирания си съперник и дори застраши сервиса му в седмия гейм. Отново последва обрат в събитията на корта, тъй като осмият в света намери начин да излезе невредим от затрудненото положение и още в ответното подаване на противника нанесе пробив, оказал се решителен за изхода на откриващата част.

Рууд съхрани инерцията си и откри втория сет с брейк в своя полза. Той успяваше да поддържа аванса си безпроблемно до осмия гейм, когато няколко пропуска му костваха загуба на преднината и възстановяване на паритета. Този пробив постави началото на серия от 4 поредни брейка, която обаче в крайна сметка завърши положително за представителя на Норвегия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд бе категоричен срещу Лайович и върна шансовете на Норвегия за успех над Сърбия! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | душан лайович | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook