Шампионът Джокович: Не мога да кажа, че аз съм най-великият; работата ми не е свършена

от в 19:23 на 12.06.2023
Мирела Николова

Новак Джокович счупи пореден рекорд в историята на тениса, след като през вчерашния ден вдигна своята 23-та титла от Големия шлем, триумфирайки на Ролан Гарос за трети път в кариерата си. Така сърбинът се превърна в едноличен лидер в класацията за най-много "мейджър" трофеи, но въпреки това си постижение той самият отказа да се самопровъзгласи за най-великия тенисист за всички времена, отдавайки заслуженото уважение на бившите легенди в този спорт.

"Не искам да казвам, че съм най-великият, защото, както съм казвал и преди, би било много неуважително към всички останали големи шампиони, които са играли в различни десетилетия и тенисът е изглеждал по напълно различен начин в сравнение с това, което е днес. Затова смятам, че всеки велик шампион от своята генерация е оставил огромен отпечатък след себе си, както и наследство, вдъхновяващо следващите поколения. 

Ще оставя дебата за това кой е най-великият тенисист на някого друг. Разбира се, имам огромна увереност и вяра в себе си, в това кой съм и на какво съм способен. Този трофей е поредното потвърждение за качеството на тениса, което все още мога да предложа.

Истината е, че през цялата си кариера съм се сравнявал с Федерер и Надал, защото те винаги са били моите двама най-сериозни опоненти. Казвал съм го многократно и преди - те ме изградиха като играч и са допринесли за това да пожъна успехите, които имам днес. 

Все още работата ми не е свършена, не съм прикюлчил с тениса. Няма смисъл да прекратявам кариерата си, след като продължавам да съм в състояние да печеля титли от Големия шлем. Вече мисля за Уимбълдън. Няма време за празненства, защото сезонът на трева започва. Засега не планирам да участвам на подготвителни турнири преди Уимбълдън и скоро ще се насоча към Лондон, за да имам необходимото време да се подготвя за нов триумф на турнир от Шлема", категоричен е Ноле.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Не мога да кажа, че аз съм най-великият; работата ми не е свършена Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook