След операцията: Беретини пропуска почти целия сезон на клей!

от в 12:55 на 07.04.2022
Мирела Николова

Началото на сезон 2022 бе повече от обещаващо за Матео Беретини, който достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, отстъпвайки там на бъдещия шампион Рафаел Надал. От там насетне обаче италианецът бе далеч от оптималната си форма и допусна няколко поражения в ранните етапи на надпреварите в Рио де Жанейро, Акапулко и Индиън Уелс. Впоследствие той взе решение да се оттегли от участие на Мастърса в Маями, като причината за това се оказа операция на ръката. Беретини съобщи, че хирургическата интервенция е преминала успешно, но ще му се наложи да пропусне трите най-значими надпревари преди Откритото първенство на Франция, а именно Мастърсите в Монте Карло, Мадрид и Рим.

"Следвайки съветите на медицинските експерти, заедно с моя екип реших, че е от решаващо значение да не насилвам процеса на възстановяване. Затова взехме решение да се откажа от турнирите в Монте Карло, Мадрид и Рим с цел да си осигуря достатъчно време, за да се върна на най-високото си ниво. Оттеглянето от тези събития, особено от надпреварата в Рим, беше изключително трудно решение, но то е правилното, за да имам възможността още дълго време да се състезавам за най-големите трофеи.

Много благодаря за цялата подкрепа! Процесът на възстановяване вече тече и очаквам с нетърпение скоро да ви видя на корта!", написа световният №6 в Instagram.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matteo Berrettini (@matberrettini)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След операцията: Беретини пропуска почти целия сезон на клей! Мирела Николова
Теми:  
atp | контузия | мадрид | матео беретини | монте карло | отказване | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook