Световният Nº1 е аут: Пол повтори подвига си и нанесе едва пета загуба на Алкарас за сезона

от в 07:28 на 12.08.2023
Калоян Соколов

Томи Пол осъществи голямата сензация на Мастърса в Торонто, отстранявайки световния номер едно Карлос Алкарас. Американецът вече беше побеждавал шампиона от Уимбълдън на същия турнир през миналата година, когато състезанието се проведе в Монреал, а тази нощ доказа, че това далеч не било случайност и затвърди успеха си - 6:3 4:6 6:3.

По този начин стана ясно, че ще имаме нов Мастърс шампион, а отпадането на Алкарас сякаш идва закономерно, имайки предвид как той изпитваше затруднения през абсолютно цялата седмица. Пол пък ще излезе срещу Яник Синер в спор за място във финала, като досега със световния номер 8 са си разменили по една победа.

12-ият поставен стартира ударно срещата и веднага реализира пробив, а испанецът беше изключително разочарован от играта си и не спираше да си повтаря колко слабо се представя. Колебанията на водача в схемата продължиха с пълна сила в следващите минути и той инкасира втори брейк, като макар впоследствие да отмъкна подаването на опонента си, то връщане за него в сета оттам насетне нямаше.

Втората част започна малко по-оптимистично за световния номер едно, който стабилизира значително изявите си от сервис линията и започна да действа с познатото ниво на агресия, което принуди Пол да отстъпи далеч зад основната линия. В крайна сметка логичното се случи, тъй като Алкарас осъществи пробив на нула и много скоро имахме паритет в общия резултат.

Американецът трябваше да отразява брейкбол още на старта на решителния сет, но това не го притесни по никакъв начин и той непрекъснато излизаше напред в геймовете и често печелеше дългите размени от дъното на корта. Топ поставеният пък не можеше да намери оптимален ритъм и допускаше множество непредизвикани грешки, което позволи на аутсайдера да се откъсне напред за 4:2 и много скоро изненадата беше реалност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният Nº1 е аут: Пол повтори подвига си и нанесе едва пета загуба на Алкарас за сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | томи пол | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook