Циципас записа осма поредна победа над Де Минор и ще търси реванш от Алкарас

от в 02:47 на 29.03.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас не може да покаже най-добрата си игра през последните седмици, но едва ли има човек, който да няма пълно доверие на балканеца, когато той излезе на корта срещу Алекс Де Минор. Гъркът до момента имаше седем победи от също толкова срещи с Демона, а днешният им сблъсък в Маями не направи изключение и световният номер пет отново не остави шансове на австралиеца, надигравайки го с категоричното 6:4 6:3 и утре ще има възможност да вземе реванш от тийнейджъра Карлос Алкарас, защото именно ибериецът отстрани Циципас на миналогодишния US Open.

Елинът се възползваше максимално от своето физическо предимство в дебютните минути на мача и атакуваше при всяка една възможност, докато де Минор отново разчиташе на своята свръхзвукова скорост и постоянно принуждаваше опонента си да отиграва допълнителни удари. Третият поставен обаче продължаваше да действа много рисково, а неговата смелост се отплати в края на сета, когато той реализира решителен пробив в десетия гейм и заслужено спечели откриващата част.

Световният номер 28 бързо намери начин да се прегрупира, като можеше спокойно да осъществи брейк в едно от следващите две подавания на съперника си, но Циципас удържа на натиска и на свой ред се добра до възможност да отмъкне началния удар на противника, което моментално стори и оттам насетне повишаваше непрекъснато нивото си, за да запази перфектния си рекорд срещу де Минор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас записа осма поредна победа над Де Минор и ще търси реванш от Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | карлос алкарас | маями | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook