Турнирът в Мадрид ще бъде проведен онлайн

от в 11:01 на 07.04.2020
Димитър Беловски

Турнирът в Мадрид ще бъде преведен онлайн малко по-късно през април месец. Това обявиха организаторите на надпреварата.

По принцип турнира трябваше да се проведе от 1 до 10 май, но тенис няма да има до 13 юли и затова организаторите са решили да направят тази иновативна идея.

Състезанието онлайн ще носи името Mutua Madrid Open Virtual Pro и ще се проведе в рамките на 4 дни, от 27 април до 30 април. Състезателите ще бъдат професионалните тенисисти, а те вместо с истински ракети ще играят с контролери.

„Откакто съобщихме, че Mutua Madrid Open няма да се проведе на планираните дати, ние работихме върху идеи, чрез които да дадем тенис на феновете. Ние организираме турнир за професионални тенисисти, който е възможно най-близък до оригиналния турнир, като те няма да излизат от дома си. Целта не е просто забавление, ние искаме да направим всичко по силите си в този период, който е толкова труден за всички,“ заяви турнирният директор Фелисиано Лопез.

Шампионът и при мъжете, и при жените ще получат по 150 000 евро и те ще решат колко от тези пари ще отидат за тенисисти, изправени пред финансови затруднения, след като не участват в турнири. Ще има още предвидени 50 000 евро, които ще отидат за най-засегнатите от епидемията COVID-19.

Организаторите ще съобщят участниците „скоро“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирът в Мадрид ще бъде проведен онлайн Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | онлайн турнир | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook