Вижте какво трябва да стори Джокович, за да измести Надал от върха

от в 02:17 на 20.09.2018
Георги Христов

В оставащите месеци до края на тенис сезона се очертава да видим битка за първото място в ранглиста. Настоящият №1 Рафаел Надал обяви, че ще пропусне турнирите от сезона в Азия и това отваря широко вратата пред шампиона от US Open Новак Джокович.

Проблемите с дясното коляно няма да позволят на Рафа да защитава титлата си от АТР 500 състезанието в Пекин, а след това и достигането до финала на "Мастърс 1000" в Шанхай.

С втората си титла от Големия шлем за 2018 Джокович се изкачи до №3 в света, непосредствено зад Надал и Роджър Федерер. Това означава, че Ноле има шанс да оглави класацията в средата на октомври.

Към момента Надал води на Джокович с 2315 точки, но Рафа няма да защити 500 за титлата в Пекин и още 600 за финала в Шанхай. Така разликата ще се стопи до 1215 точки.

За сръбския тенисист ще има трудна задача за изпълнение в Азия. Той има нужда от задължителна титла в Шанхай (1000 точки) и минимум финал в Пекин (300 точки). Както е известно през миналия сезон Ноле пропусна тези състезания.

Важно е да се отбележи, че в китайската столица Джокович засега не е заявил участие и ако реши да атакува върха, то той ще трябва да разчита на специална покана от организаторите. Друг вариант е да играе на АТР 500 и в Токио по същото време.

Турнирът в Пекин започва на 29 септември. Веднага след това между 6 и 14 октомври предстои и шоуто в Шанхай. Така Новак може да бъде лидер най-рано на 15 октомври.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вижте какво трябва да стори Джокович, за да измести Надал от върха Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис | тенис легенди | тенис ранглиста | тенис статистика | тенис турнир в пекин | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook