Джокович и Дел Потро се завръщат в Мадрид

от в 14:09 на 23.03.2016
Tennis.bg

Световният номер 1 Новак Джокович планира да играе на "Мастърс 1000" турнира в Мадрид за първи път от две години. Той прави промяната в желанието си да е максимално подготвен за най-важното състезание за 2016-а за него - "Ролан Гарос".

"Графикът ми ще бъде като през миналата година като единственото изключение е, че планирам да играя в Мадрид, където пропуснах миналата година. "Ролан Гарос" ще бъде един от главните ми приоритети. За да съм максимално подготвен имам нужда от повече мачове на клей. Затова го правя. Всъщност аз съм израснал на клей и обичам да играя на тези кортове. Продължавам да вярвам, че ще успея да спечеля титлата," заяви Новак в Индиън Уелс.

Джокович също така отново коментира, че според него турнирите в Индиън Уелс и Шанхай трябва да получат по-висока категория.

"Уважавам много изключителната история на турнирите от Големия шлем. Те са най-значителните състезания в историята на нашия спорт. Това обаче не изключва към тях да се прибавят още състезания. Споменатият турнир в Индиън Уелс, Шанхай и може би още няколко са готови за тази крачка към една нова категория. Не виждам причина да не се случи това. Всичко в живота се развива, нашият спорт също трябва да подходи така," коментира още сърбинът.

Иначе в Мадрид ще участва и аржентинецът Хуан Мартин дел Потро. Той ще се възползва от опцията за защитен ранкинг.

Топ 10 поставени в Мадрид:
1. Новак Джокович
2. Анди Мъри
3. Роджър Федерер
4. Стан Вавринка
5. Рафаел Надал
6. Кей Нишикори
7. Томаш Бердих
- Хуан Мартин дел Потро
8. Давид Ферер
9. Жо-Вилфред Цонга
10. Ришар Гаске
28. Григор Димитров


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и Дел Потро се завръщат в Мадрид Tennis.bg
Теми:  
мадрид | новак джокович | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook