13 години по-късно: България отново има финалист на Уимбълдън!

от в 15:36 на 10.07.2021
Диана Андреева

Безкомпромисен Виктор Лилов изигра най-силния си мач от началото на Уимбълдън 2021 насам и заслужено се класира за финала на турнира. Роденият в България тенисист, който представлява САЩ, отстрани топ поставения в надпреварата Юченг Шанг в последователни сетове - 6:3 6:1.

Още от началните минути на срещата Лилов бе безкомпромисен. Независимо, че неговият съпреник бе сочен за фаворит в срещата, Виктор започна уверено и запази самочувствието си до самият край на мача. Американецът бе безкомпромисен от всяка една точка на корта, а това му позволяваше изцяло да контролира темпото.

Преди да излезе в спор за титлата на сингъл, Лилов ще изиграе и своя мач при каретата, с който ще се опита да намери място в четвъртия кръг. Срещата ще се състои по-късно през днешния ден, а партньор на американеца е Петър Бенджамин Превара. 

Благодарение на труимфа си Лилов стана първият български състезател, който намира място във финала на Уимбълдън от 13 години насам. За последен път този успех бе реализиран от Григор Димитров през 2008. Тогава хасковлията печели титлата при юношите, о с това само показва на тенис света, че го очаква светло бъдеще в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
13 години по-късно: България отново има финалист на Уимбълдън! Диана Андреева
Теми:  
виктор лилов | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook