17-годишен японец прави фурор на Мастърса в Маями!

от в 16:45 на 25.03.2021
Калоян Соколов

За много от вас едва ли името на младия Шинтаро Мочизуки предизвиква някаква асоциация в мозъка и навярно по-скоро бихте си помислили, че става дума за някакъв популярен комиксов герой, но всъщност говорим за един от най-талантливите състезатели в световния тенис.

Японецът е роден през 2003-а година, но още на 15 години дава заявка за сериозна кариера, печелейки Уимбълдън при юношите, с което застава и начело на световната класация. Мочизуки вече показва потенциала си и при мъжете, като има на сметката си шест титли от сериите "Фючърс" и към момента се намира под номер 654 в подреждането на ATP.

Самият Роджър Федерер ползва тийнейджъра за свой спаринг партньор по време на заключителния Мастърс в Лондон преди 2 сезона, сбъдвайки мечтата на младока, който идолизира 20-кратния шампион от Шлема. Шинтаро обаче не смята да среща легендарния швейцарец само на тренировъчния корт и го доказва с изявите си на турнира в Маями, където получи "уайлдкард" за участие и вече записа два поредни успеха, за да продължи към основната схема.

Азиатецът тренира усилено от над 5 години в популярната американска тенис академия IMG и мечтае да достигне постиженията на своя сънародник Кей Нишикори. Талантът и до днес черпи вдъхновение от съветите дадени му от Маестрото, а в неговата подоготовка е замесен и Микс Мирни, който е треньор именно на първата ракета на Япония.

"Шинтаро е изключително трудолюбив и не приема нищо за даденост. Той е много приятно момче, с което се разбираш лесно на корта и извън него, като вероятно го очаква бляскаващо бъдеще. Напомня ми много на Фабрис Санторо, защото е също толкова непредвидим и има страхотно чувство към топката. Той вижда корта по съвсем друг начин, обича да скъсява ъглите и да излиза към мрежата, където притежава отличен усет" - признава Мирни.

За Мочизуки пък днес предстои нова важна страница от тепърва започналата му кариера, защото ще се изправи срещу Танаси Кокинакис в опит да постигне първата си победа в основна схема на ATP надпревара.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишен японец прави фурор на Мастърса в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | маями | шинтаро мочизуки

Коментари





Следвайте ни в Facebook