5-звездно представяне: Синер отново повали Алкарас и ще спори за трофея в Пекин!

от в 17:23 на 03.10.2023
Калоян Соколов

Яник Синер винаги е демонстрирал най-добрия си тенис в своите двубои срещу Карлос Алкарас и е добре известно, че е един от най-неудобните съперници за бившия номер едно. Двамата младоци написаха поредната вълнуваща глава в своето  съперничество на корта, като южнотиролецът надгради над триумфа си срещу Григор Димитров и за втори пореден път се оказа от печелившата страна, когато се изправя в директен сблъсък с ибериеца - 7:6(4) 6:1.

По този начин 22-годишният състезател вече има предимство от 4:3 в директните си срещи с Алкарас и заслужено намери място във финала на ATP 500 надпреварата в Пекин, където ще се опита за пръв път в своята кариера да надиграе Даниил Медведев, от когото е губил общо шест пъти.

Топ поставеният даде сериозна заявка още в началните минути, като използваше всяка една възможност да покачи темпото на игра, а Синер нямаше какво да направи срещу мълниеносните отигравания на своя съперник и заслужено испанецът поведе с 2:0 гейма. Италианецът обаче бързо показа, че много добре знае как да да се противопоставя на доскорошния водач в световната ранглиста и нямаше проблем с това да превключи на също толкова високо темпо. Инициативата в разиграванията непрекъснато сменяше притежание, но шестият поставен беше малко по-търпелив и това го отведе до направата на моментален рибрейк.

Трудните минути за сервиращите продължиха с пълна сила, защото Алкарас се възползва от прекалено късите втори подавания на своя опонент и направи серия от гръмотевични ретури, които му помогнаха отново да излезе с пробив напред в резултата. За съжаление на фаворита, то той взе няколко прибързани решения и на практика собственоръчно позволи на Синер за втори път да заличи пасива си.

Оттам насетне сервиращите нямаха никави проблеми и закономерно се стигна до тайбрек, в който грешките от ракетата на шампиона от Уимбълдън изобилстваха и световният номер седем взе аванс от 5:2 точки. Карлитос далеч не се беше предал и спечели следващите две разигравания на чуждия начален удар, само че неговият съперник съумя да стори същото и сложи край на откриващия сет, изпълнявайки неспасяем форхенд ретур.

Изглежда всичко това се отрази много негативно на 2-кратния "мейджър" носител, чиито атаки загубиха всякакъв умисъл и италианецът нямаше нужда да прави нищо специално, за да реализира поредния си пробив от началото на сблъсъка. 20-годишният тенисист се опита бързо да възстанови паритета и имаше общо пет брейкбола в следващите две подавания на съперника си, но не реализира нито един от тях и нервите взеха връх над него, което позволи на бившия шампион в София да се откъсне решително напред с втори брейк и много скоро втората поредна победа на Синер над Алкарас беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
5-звездно представяне: Синер отново повали Алкарас и ще спори за трофея в Пекин! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook