Алиасим нанесе последния удар по Испания и Канада грабна титлата от ATP Cup 2022!

от в 12:02 на 09.01.2022
Владислав Риждов

Канада ликува, след като Феликс Оже-Алиасим изигра един от най-добрите си мачове до момента на АТР Сup 2022 и подпечата трофея за страната си. Първата ракета на северноамериканците не остави шансове на Роберто Баутиста Агут и го надигра в здрава битка с 7:6(3) 6:3.

В един истински тенис трилър се превърна откриващата част. И двамата показаха тенис от най-висока класа, като непрестанно си разменяха инициативата на корта. Първо Баутиста Агут проби рано подаването на канадеца, но Оже-Алиасим отговори моментално и възстанови паритета в резултата. В остатъка от сета пък двамата изиграха серия от маратонски, изтощителни геймове, но нито един от тях не се пречупи и сервиращите взимаха своето, за да се стигне до заключителен тайбрек. Там обаче 21-годишният Алиасим направи така, че интрига да няма. Канадецът стоеше по-добре на корта от своя опонент и с бързи темпове се беше устремил към откриването на общия резултат. Първата ракета на "кленовите листа" умело парираше всеки опит за атака от страна на Агут, а същевременно не даваше никакви шансове на испанеца, когато притежаваше инициативата. В крайна сметка, след почти час и 30 минути здрава битка, Алиасим спечели убедително тайбрека и Канада се доближи с още една крачка до мечтаната купа.

През втория сет Оже-Алиасим продължи да налага агресивния си стил и нито за момент не отстъпи назад, докато Агут бе този, който имаше повече трудности в своите сервис геймове. Опитният испанец тряваше да отразява два шанса за брейк още в дебютните минути на частта, но впоследствие солидната защита на ибериеца не издържа на мощните удари на Алиасим и се пропука, което постави младия канадец в изключително благоприятна позиция. Алиасим проби за 5:3, а след това на собствен сервис бе безкомпромисен, за да донесе титлата на своята родина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим нанесе последния удар по Испания и Канада грабна титлата от ATP Cup 2022! Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | атп къп | атп къп 2022 | денис шаповалов | канада-испания | обзор | феликс оже-алиасим | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook