Алиасим удължи победната си серия, след като надви своя идол Цонга!

от в 19:08 на 17.02.2022
Владислав Риждов

Феликс Оже-Алиасим триумфира с първата си АТР титла през изминалата седмица, след като надигра Стефанос Циципас на финала в Ротердам. Настоящата седмица също започна по чудесен начин за канадеца, който днес се класира за четвъртфиналите на турнира в Марсилия, побеждавайки в последователни части ветерана Жо-Вилфред Цонга с 7:6(3) 6:2 и очаква Иля Ивашка в следващия етап.

Началните минути бяха изпълнени с оспорвани геймове, но сервиращите не се пречупиха. Последва по-настоятелна игра от страна на Алиасим и световният номер се озова в комфортна позиция, повеждайки с 4:1. Канадецът обаче не запази задълго импулса в предаването си и Цонга се добра до изравняването на резултата. До края двамата бяха безупречни при собствен сервис, а това логично доведе и до тайбрек. Там дори бившият номер взе рано инициативата и реализира минипробив, но Алиасим се мобилизира и спечели бзответните четири поредни точки, преди уверено да се отскубне в отделните части.

През втория сет най-новият шампион в Тура продължи с добрите си изяви и измъкна противниковото подаване още в първия гейм. Алиасим поддържаше комфортно аванса си, а в средата нанесе още един удар по Цонга, който изглеждаше безпомощен пред солидната игра на по-младия си съперник. В остатъка от двубоя силите на местния любимец стигнаха да запише едва втори гейм на сметката си, а третият в схемата подпечата крайния си успех след по-малко от два часа престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим удължи победната си серия, след като надви своя идол Цонга! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp marseille | жо-вилфред цонга | марсилия | обзор | тенис турнир в марсилия | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook