Алкарас за мача с Григор: Влизам с огромна увереност, очакванията ми са все по-високи

от в 01:00 на 23.06.2023
Мирела Николова

Григор Димитров показва отлична форма от началото на тревния сезон, записвайки четири поредни победи на АТР 500 турнира в Куинс, като по този начин си гарантира сблъсък с Карлос Алкарас в четвъртфиналната фаза. За да достигне до тази среща, на старта испанецът надигра Артур Риндеркнеш след решителен тайбрек в третия сет, но в следващия кръг значително повиши нивото си на игра и отпусна едва 5 гейма на Иржи Лехечка. След двубоя младокът не скри задоволството си от показаното през вчерашния ден и изрази сериозна увереност за предстоящия си мач с най-добрия ни тенисист.

"Истински доволен съм от нивото на игра, което показах днес", започна доскорошният номер едно в интервюто си на корта. "Иржи е страхотен опонент, притежава великолепни удари, стилът му отлично пасва на тази настилка. Щастлив съм от показаното днес, мисля, че изиграх солиден мач. Съумях да наложа своята игра, наслаждавам се на времето си тук и се радвам, че успях да достигна до четвъртфиналната фаза в Куинс за пръв път.

След днешния двубой и силното ми представяне очакванията за предстоящите кръгове в турнира се повишават. Чувствам се изключително комфортно на тревните кортове в Лондон. Смятам, че съм готов да постигна добри резултати на тази настилка тук. Ще се насладя на първия си четвъртфинал със сигурност, тук е страхотно място за игра, всяка секунда на корта ми доставя удоволствие. Ще подходя с огромна доза увереност към следващия двубой и ще се стремя към нова победа", завърши 20-годишният испанец.

Източник: АТР

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за мача с Григор: Влизам с огромна увереност, очакванията ми са все по-високи Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | карлос алкарас | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook