ATP ранглиста: Зверев се приближава до топ 15; Вавринка със скок от над 20 позиции

от в 04:45 на 31.07.2023
Мирела Николова

По традиция по-голямата част от тенисистите предпочитат да си вземат кратка почивка след края на тревния сезон, поради което през последните две седмици видяхме малко от топ играчите в действие. Така при днешното обновяване на световната ранглиста липсват промени в челото - Карлос Алкарас продължава да бъде начело, плътно следван от Новак Джокович, като челната петица се допълва още от Даниил Медведев, Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

Най-значителен скок в топ 20 бележи Александър Зверев, който в неделя завоюва своята първа титла от 2021 година насам, триумфирайки на родна земя в Хамбург. Това носи на германеца нови 455 точки в актива му и прогрес от 3 места до №16 в подреждането. Неговият подгласник Ласло Джере също успява да се изкачи сериозно в класацията днес с цели 19 позиции до №38.

Един от най-прогресиращите играчи през настоящата седмица е Стан Вавринка, който загуби битката за трофея в Умаг срещу Алексей Попирин. Въпреки това 38-годишният швейцарец днес отбелязва скок от 23 позиции, достигайки до №49 в света, като по този начин записва най-високото си класиране в ранглистата от октомври 2021-ва. От своя страна, шампионът Попирин може да се похвали с още по-голям прогрес в класацията, тъй като скача с цели 33 места и от днес вече заема 57-ото място в света, което е и неговото рекордно постижение до момента.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Зверев се приближава до топ 15; Вавринка със скок от над 20 позиции Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook