Азаренка надви Серина за титлата в Индиън Уелс, връща се в топ 10

от в 21:23 на 20.03.2016
Tennis.bg

Виктория Азаренка спечели за втори път турнира в Индиън Уелс. Бившата номер 1 се наложи с 6:4, 6:4 над Серина Уилямс във финала в Калифорния. Досега никоя друга състезателка не е побеждавала Серина четири пъти във финал. На всичкото отгоре Уилямс не бе губила два поредни финала от 12 години насам.

Азаренка стартира блестящо мача с пробив на нула. Въпреки някои трудни геймове белорускинята задържа аванса си и затвори с 6:4 за 41 минути на корта. Тя бе максимално подпомогната и от цели 17 непредизвикани грешки на Уилямс. Американката също така пропусна цели пет шанса да върне пробива. Това бе първи загубен сет в кампанията за Серина.

Възходящата линия на Азаренка продължи като тя повтори сценария от началото и проби в първия гейм на втория сет. Уилямс пропусна четири възможности веднага да го върне. Кошмарът за световната Уилямс продължи, а след като изостана с втори пробив за 3:0, тя дори демонстративно счупи ракетата си.

Това накара главния съдия да я накаже като даде точка на Азаренка на старта на четвъртия гейм.

При 5:2 Азаренка сервираше за мача и допусна две двойни грешки, за да бъде пробита на 15. При 5:4 Вика за втори път опита да затвори мача и отново се озова в ситуация 15:40. Този път тя изравни сравнително лесно до 40:40, а с добро сервиране приключи битката.

Галерия снимки от двубоя вижте тук!

С този си успех Азаренка ще се завърне в топ 10 на ранглистата като ще заема осма позиция. Освен това тя не бе побеждавала Уилямс от 2013-а.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка надви Серина за титлата в Индиън Уелс, връща се в топ 10 Tennis.bg
Теми:  
виктория азаренка | индиън уелс | серина уилямс | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook