Матео Беретини се включи в поредицата на ATP - "Последният път, когато..."

от в 17:46 на 26.04.2021
Диана Андреева

Матео Беретини бе изправен пред известни затруднения и контузии, но през изминалата седмица показа, че започва постепенно да се завръща в Тура. Италианският тенисист стана шампион на Serbia Open 2021, а това бе и причината ATP да сподели интервю с него, което е от поредицата "Последният път, когато..." Световният номер 10 разказа малко повече за себе си и си спомни за първата му среща с Роджър Федерер. 

– Кога беше последният път, когато изпусна полет?

– Никога досега не съм изпускал полет, но няколко пъти съм бил близо и затова съм благодарен, че съм много добър спринтьор.

– Последният път, когато изгуби нещо важно?

– Преди две или три седмици си забравих телефона в едно такси и трябваше да звъня на няколко таксиметрови компании, докато успея да го открия. Описах им колата и за щастие те успяха да го намерят.

– Последният път, когато си плати за да тренираш на корт или си купи собствени топки?

– Мисля, че беше преди няколко седмици в Бока Ратон. Купих си няколко комплекта топки, но не съм плащал за корта.

– Последният път, в който това, че си известен, ти помогна?

– В момента не е лесно да отидеш където и да е заради Covid-19, но преди време аз и мой приятел чакахме на една доста дълга опашка. Охранителите обаче ме разпознаха и ни пуснаха да минем по-бързо.

– Последният път, в който сам си наплете ракетата?

– Правех го постоянно, когато растях в Рим. Наплитането не беше никак евтино, затова си купих машина. Последният път, в който наплетох ракета, беше преди няколко седмици, отново в Рим. Не ми отнема много време. Не го правя като професионалистите, но все пак безпроблемно бих играл с ракета, която сам съм наплел.

– Последният път, когато готви за себе си или за някой друг?

– Обикновено го правя когато съм в Монако с приятелката ми. Готвя ѝ паста със сирене. Получава се много нкусно.

– Последният път, когато срещна идола си?

– Беше преди много време. Първият път, когато срещнах Роджър Федерер, през 2015 г., беше голямо събитие за мен. Бях много притеснен и треперех. Потях се толкова много преди да започнем да тренираме. Това е страхотен спомен.

– Последният път, когато си направи селфи?

– Не съм голям почитател на селфитата, затова не бих поискал това от идола си. След полуфинала ми на US Open актьорът Карло Вердоне, който е много известен в Италия, дойде да гледа една от тренировките ми. Тогава възнамерявах да го помоля за селфи, но той го направи пръв. Това беше много готино.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матео Беретини се включи в поредицата на ATP - "Последният път, когато..." Диана Андреева
Теми:  
atp | беретини | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook