Беретини след финала: Имах проблем с тялото си преди турнира, беше ми много трудно

от в 19:59 на 24.07.2022
Мирела Николова

Матео Беретини се намираше в страховита форма преди Уимбълдън, след като нямаше загуба на трева и бе спечелил всеки един от деветте си мача на зелено през този сезон, което го нареждаше сред основните фаворити за трофея в британската столица. Няколко часа преди началото на първия си двубой в Лондон обаче италианецът съобщи, че е принуден да се оттегли от надпреварата поради факта, че пробата му за COVID-19 се е оказала положителна.

Той направи своето завръщане в игра през тази тази седмица на АТР 250 надпреварата в Гщаад, където изглеждаше в отлично състояние и достигна до финалния сблъсък. Там обаче световният №15 отстъпи на топ поставения Каспър Рууд след обрат и серията му от 12 поредни победи намери своя край. По време на интервюто си след двубоя римлянинът все пак остана позитивен, разкривайки как в началото на седмицата е имал сериозни проблеми от физическо естество и дори не е бил сигурен дали ще вземе участие в турнира, а сега държи в ръце наградата, предназначена за подгласника.

"Не е лесно да се говори след толкова тежка загуба. На първо място, искам да поздравя Каспър и неговия екип. Вършите страхотна работа, което си проличава в невероятните резултати през сезона - множество победи, финал на Ролан Гарос. Пожелавам ви успех и да продължавате в същия дух. Също така благодарности към публиката за подкрепата, както и към всички в моя отбор, които полагат огромни усилия.

Няма как да видите какво се случва в съблекалните, но мога да ви уверя, че ми беше изключително трудно. В началото на седмицата имах проблеми с тялото си, както винаги. Не бях сигурен дали ще мога да играя в турнира, но ето ме тук в момента, държейки отличието за финалист, поради което няма как да не бъда доволен от свършената работа", завърши бившият №6.

Източник: TennisHead

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини след финала: Имах проблем с тялото си преди турнира, беше ми много трудно Мирела Николова
Теми:  
atp | гщаад | интервю | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook