Без капка милост: Швьонтек обезличи Сабаленка и изцяло лиши "Соколите" от шансове за финал

от в 18:35 на 23.12.2022
Мирела Николова

Днес е денят, в който биват определени двата отбора, които ще продължат към утрешния финал на демонстративната отборна надпревара World Tennis League, като вече напълно сигурно можем да обявим, че тимът на Григор Димитров, Новак Джокович, Паула Бадоса и Арина Сабаленка няма да спори за трофея. По-рано днес Димитров и Бадоса инкасираха поражение срещу Холгер Руне и Саня Мирза, но въпреки това все още съществуваха теоретични шансове да ги видим на финала. 

Във втория мач за деня обаче Арина Сабаленка бе изцяло надиграна от Ига Швьонтек, която не ѝ остави абсолютно никакви шансове и постигна безапелационен успех с 6:1 6:3. Така отборът на "Хвърчилата" увеличи преднината си срещу "Соколите" на 24:12, с което подпечата отпадането на отбора, от който е част и Григор Димитров.

В откриващата част сервисът на беларуската тенисистка бе изключително неубедителен, което породи и множеството неприятности за нея впоследствие. Благодарение на слабия начален удар на противничката си световната №1 влизаше агресивно в разиграванията още с ретура, след което не изпускаше контрола и трупаше точки в своя актив. Не след дълго тя реализира три пробива, с които узакони предимството си в общия резултат.

Във втория сет Сабаленка повиши нивото си и на два пъти успя да навакса пробива преднина на съперничката, запазвайки паритета до 3:3. В осмия гейм обаче Швьонтек отново наложи своето темпо на игра и осъществи още един пробив, който се оказа решаващ за развръзката на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Швьонтек обезличи Сабаленка и изцяло лиши "Соколите" от шансове за финал Мирела Николова
Теми:  
world tennis league | wta | Арина Сабаленка | григор димитров | ига швьонтек | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook