Без капка милост: Швьонтек загуби само гейм в двата си мача от BJK Cup!

от в 15:18 на 17.04.2022
Владислав Риждов

През последната седмица се проведоха двубоите от отборната надпревара при дамите "Били Джийн Кинг Къп", които трябваше да определят последните отбори, които да продължават към заключителния етап през ноември. В мачовете участие за страните си взеха някои от топ състезателките в женския тенис, а сред тях бе и новата номер едно в ранглистата - Ига Швьонтек.

Младата полякиня се намира в един от най-добрите периоди в своята кариера, като спечели три последователни надпревари от сериите "Мастърс", а изглежда върхът в класирането по никакъв начин на притеснява 20-годишната тенисистка, и тя продължава да жъне победа след победа. През тази седмица от мощта на Швьонтек усетиха представителките на Румъния, а водачката в подреждането тотално разгроми своите опонентки.

В първия ден от серията между Полша и северната ни съседка Швьонтек премина на бърза ръка с 6:1 6:0 през опитната Михаела Бузарнеско, а още на следващия ден изнесе ново първокласно представяне, разбивайки дебютантката Андреа Пришкариу с 6:0 6:0. По този начин действащата номер 1 класира страната си за Финалите в края на сезона, а освен това вече има на сметката си 19 поредни победи, като последната, която ѝ взе сет, бе Анжелик Кербер по време на турнира в Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Швьонтек загуби само гейм в двата си мача от BJK Cup! Владислав Риждов
Теми:  
wta | били джийн кинг къп | ига швьонтек | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook