Безкомпромисен: Кузманов е 1/4-финалист в Оейраш след разгромен успех!

от в 17:45 на 06.04.2022
Мирела Николова

Димитър Кузманов бе в серия от ранни отпадания след финала, който игра в Бенгалуру през февруари, но изглежда, че отново е намерил ритъма си, след като днес записа втора поредна победа на Чаланджъра в Оейраш, класирала го за четвъртфиналната фаза на надпреварата. Пловдивчанинът бе повече от убедителен в изявите си на корта и отпусна едва 3 гейма на противника си Лукас Герх в хода на двубоя, за да се поздрави с крайния успех - 6:2 6:1 за по-малко от час и половина престой на корта. В битка за място на полуфиналите на нашия сънародник му предстои далеч по-сериозно препятствие в лицето на втория поставен Зденек Колар.

В откриващите си подавания и двамата състезатели изпитаха проблеми на начален удар, но до пробив така и не се стигна. Впоследствие Мико стабилизира значително представянето си, докато неточностите от ракетата на противника му валяха една след друга и не след дълго родният ни представител си изгради съществена преднина от брейк и 4:1. Той продължи да бъде агресивен при посрещане, поемайки рано инициативата в разиграванията, което му помогна да осъществи втори пробив, сложил окончателно край на дебютната част в полза на българина.

Вторият сет също стартира с трудности от сервис за Кузманов, който обаче показа характер и след чудесна игра в дефанзивен план успя да опази подаването си, за да открие сметката си във втората част. Именно този гейм се оказа ключовият за развитието на мача оттук насетне, тъй като бе последван от пробив в актива на пловдивчанина, който се откъсна с 3:0 на първата почивка. Устремът му далеч не спря дотук и съвсем скоро нашето момче вече водеше с 5:0, като бе само въпрос на време да постави заключителния акорд в срещата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Кузманов е 1/4-финалист в Оейраш след разгромен успех! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | оейраш | Чаланджър | чаланджър оейраш

Коментари





Следвайте ни в Facebook